Stiri pe scurt #4

Stiri-pe-scurt

Asa cum v-am obisnuit am colectat pentru dumneavostra cele mai importante stiri din ultima perioada pe care va invitam sa le studiati:

-> Masuri luate de autoritatile de mediu pentru a sprijini companiile in contextul COVID 19 – Pentru a veni in sprijinul companiilor atat Agentia pentru Protectia Mediului cat si Administratia Fondului pentru Mediu au adoptat o serie de masuri, ce au ca scop limitarea contactului uman si prevenirea raspandirii infectiei COVID 19, cat si amanarea anumitor termene. Toate aceste masuri vor fi in vigoare pe perioada mentinerii starii de urgente.

Sursa: https://www.solutiidemediu.ro

-> Scurt ghid practic pentru a reduce risipa alimentara in aceasta perioadaEste important ca in aceste zile, poate mai mult ca oricand, sa pretuim hrana si sa stim sa facem cumparaturi responsabile fara a impacta semnificativ risipa alimentara.

Sursa:  https://www.green-report.ro/

->Administratia Fondului  pentru Mediu a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor de finantare  – pentru Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera – Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a anuntat prelungirea sesiunii de depunere a dosarelor de finantare pentru Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: statii de reincarcare pentru vehicule electrice in municipiile resedinta de judet pana la data de 30 octombrie 2020.

Sursa: https://www.news.ro/

->Agentia pentru Protectia Mediului nu a amanat datele raportarilor – Agentia pentru Protectia Mediului a venit in intampinarea nevoilor pe care le au agentii economici permitand ca raportarile anuale sa fie trimise nu doar in format fizic prin curier, ci si in format electronic la adresa de e-mail a fiecarei agentii judetene insa nu au amanat data de depunere a acestora

Sursa: https://www.solutiidemediu.ro/agentia-pentru-protectia-mediului-nu-a-amanat-datele-raportarilor/

->Consumul de energie s-a redus in ultima perioada, ceea ce ar putea fi o buna oportunitate pentru sectorul regenerabilelor – Pe masura ce companiile si-au inchis activitatea si oamenii din intreaga lume au inceput sa lucreze de acasa, cererea de energie electrica a scazut.

Sursa: https://www.euronews.com/

-> Asociatia RoRec da startul la curatenia de primavara cu o campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) pentru locuitorii din Bucuresti si Ilfov –  Participarea la campanie se face prin predarea unuia sau a mai multor aparate electrocasnice, electrice sau electronice uzate / vechi sau defecte, intregi (nedezmembrate) si primiti in schimbul acestora la preluare tichete valorice.

Sursa: https://www.rorec.ro/

-> Ce obligatii au proprietarii de magazine online prin prisma legislatiei de mediu? – Masurile impuse atat la nivel national cat si international in vederea combaterii epidemiei COVID 19 au determinat ca majoritatea activitatilor economice sa se mute in mediul online. In retail s-a vazut o crestere in ultimii ani a segmentului de piata dedicat comertului online iar in contextul actual majoritatea societatilor vor incerca sa se adapteze determinand o crestere semnificativa a business-ului in online.

Sursa: https://www.solutiidemediu.ro/

->Porsche Romania intra pe o noua nisa – va vinde statii de incarcare a masinilor electrice – Porsche Romania, cel mai mare importator auto din Romania, lanseaza pe piata locala statii de incarcare pentru vehicule electrice, care permit alimentarea oricarui model de masina electrica sau hibrid plug-in disponibil pe piata.

Sursa: https://www.profit.ro/

->Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, prin Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), demareaza programul Rabla Clasic – Cei care doresc sa achizitioneze o masina mai putin poluanta, pot sa se adreseze dealerilor autorizati. Mai mult, programul vine la pachet cu diverse noutati, una fiind o premiera si anume, posibilitatea de a achizitiona motociclete.

Sursa: http://www.mmediu.ro/

->Ce poti face cand #staiacasa?Googlearth vine in ajutorul tau si iti ofera tururi virtuale pentru 31 de Parcuri Nationale din SUA.

Sursahttps://earth.google.com/

Foto credit www.pixabay.com