Cele mai stringente dileme cotidiene
Deseurile au devenit una dintre cele mai stringente dileme cotidiene, fiind o prezenta constanta in toate actiunile noastre, atat ca persoane fizice, cat si ca persoane juridice.. Modalitatea prin care alegem sa gestionam acest aspect, angreneaza o varietate larga de masuri de solutionare, oportunitati de prevenire si efecte cu impact permanent, atat pozitive cat si negative.
Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, aceasta are obligatia de a crea si implementa o legislatie de mediu prin care sa asigure protejarea mediului si a sanatatii populatiei.Tinand cont de cele mai eficiente tehnnologii specifice si metode disponibile, Romania trebuie sa asigure un sistem adecvat pentru gestiunea deseurilor.
Asadar, atat persoanele juridice cat si cele fizice au obligatia de a gestiona corespunzator toate tipurile de deseuri, respectand prevederile legale, fara a prejudicia mediul si fara a pune in pericol sanatatea umana.
Conform OUG 92/2021, toate societatile au obligatia de a intocmi evidenta gestiunii deseurilor la zi si de a raporta annual catre Agentia pentru Protectia Mediului.
Personal specializat
Green Environment Support va pune la dispozitie personal specializat in vederea preluarii raspunderii tuturor operatiunilor ce trebuie desfasurate dupa aparitia deseurilor, elaborand, la cerere, si un program de prevenire a aparitiei deseurilor si de minimizare a costurilor implicite.
Asiguram identificarea corecta a tipurilor de deseuri generate in functie de activitatea economica desfasurata conform HG 856/2002(unde se regasesc peste 800 de coduri formate din 6 cifre), colectarea completa a datelor necesare intocmirii unei fise a deseului si redactarea formularelor de transport si a rapoartelor catre institutiile abilitate privind gestiunea deseurilor, conform legislatiei in vigoare.
Desfasuram audit de deseuri
Elaboram programe de prevenire a aparitiei deseurilor
Oferim consultanta privind respectarea prevederilor legale actualizate
Va reprezentam in relatia cu autoritatile competente privind protectia mediului
Nerespectarea legislatiei privind gestiunea deseurilor
In cazul in care legislatia privind gestiunea deseurilor nu este respectata iar deseurile generate nu sunt administrate corespunzator se aplica amenzi de pana la 40 000 lei (OUG 92/2021) sau chiar si inchisoare in cazul infractiunilor prevazute in codul penal.
Sunt considerate fapte contraventionale urmatoarele: abandonarea deseurilor si a ambalajelor pe spatiile verzi, caile de comunicatie, in locuri publice si in alte locuri nepermise sau lipsa unei evidente stricte a producerii, transportului, valorificarii si eliminarii deseurilor.