Viza anuala pentru autorizatia de mediu a fost reintrodusa

In data de 11 noiembrie 2019 a fost publicata decizia nr 594/2019 referitoare la obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii privind modificarea și completarea articolului 16 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2005 privind protecția mediulu. Vizarea anuala a autorizatiilor de mediu este din nou obligatorie clarificand astfel una dintre cele mai importante modificari legislative.

Pentru a avea o imagine de ansamblu este important sa mentionam ca introducerea vizei anuale a fost publicata prima data in OUG 75/2018 prin intermediul careia toti operatorii economici care au activitati ce necesita autorizatie de mediu erau obligati sa o obtina anual chiar daca autorizatia de mediu era inca valabila. Tot in urma publicarii legii companiile care erau in proces de obtinere a autorizatiei de mediu au primit actul de reglementare cu valabilitate nedeterminata. In data de 3 iunie a fost declarata insa neconstitutionala modificarea legislativa care presupunea obtinerea vizei anuale fara a stabili ce se intampla cu autorizatiile emise pe perioada nedeterminata.

Intrucat am cuprins intr-unul din articolele anterioare detaliile privind procedura ce trebuie urmata pentru vizarea anuala a autorizatiei de mediu va invitam sa il parcurgeti aici – http://bit.ly/37nETQj – insa am dori sa sintetizam si 2 lucruri foarte importante de retinut:

  • Posesorii unor autorizatii de mediu valabile vor putea solicita prelungirea termenului de valabilitate al autoriztaiei pe toata perioada cat se obtine viza anuala fara a trece prin procedura standard care se urmeaza atunci cand expira autorizatia de mediu
  • Posesorii de autorizatii de mediu valabile care nu vor solicita prelungirea perioadei de valabilitate vor trebui sa vizeze anual autorizatia si inainte cu 6 luni de data expirarii sa depuna documentatia pentru solicitarea unei noi autorizatii de mediu.

Ca intotdeauna, echipa Green Environment Support este alaturi de dumneavoastra si va poate sustine in parcurgerea tuturor pasilor necesari atat pentru vizarea autorizatiei ce poate necesita si o vizita a autoritatilor pe amplasament cat si pentru prelungirea valabilitatii acestora.

In cei peste 6 ani de experienta am reusit sa obtinem cu succes actele de reglementare pentru clienti din diverse domenii de activitate astfel incat ei sa nu aiba nicio grija si se poata concentra pe dezvoltarea business-ului. Contactati-ne cu incredere.