Green Environment Support - Certificata ISO 9001:2015 si 14001:2015

7 Inventii care chiar salveaza oceanele

01 apr.
7-Inventii-care-chiar-salveaza-oceanele

7 Inventii care chiar salveaza oceanele

Conform Programului pentru Mediu al Natiunilor Unite, 8 milioane de tone de plastic ajung in mari, in fiecare an. Situatia este atat de grava incat Organizatia Natiunilor Unite prin Programul pentru Mediu, a declarat razboi impotriva plasticului din oceane.

Din fericire nu sunt singuri si am incercat sa facem mai jos un sumar al ultimelor inventii care contribuie activ in lupta pentru reducerea cantitatii de deseuri de plastic din oceane.

1. Ambalaje de apa, comestibile

Sticlele de apa, din plastic, polueaza des din cauza frecventei ridicata de utilizare. Cum am putea totusi sa le evitam? Din fericire oamenii de stiinta au inventat un ambalaj din alge de mare care-ti permite sa mananci o sfera de apa fara a crea resturi poluante.

2. Primul sistem de curatare a oceanelor

Un tanar si-a propus singur sa inventeze primul sistem de curatare oceanic si a reusit. Inventia a fost descrisa ca un gigant Pac-Man ce inghite plasticul si alte resturi pe masura ce calatoreste. In prezent se indreapta spre marea Marea Insula de Gunoaie din Pacific unde se estimeaza ca ar fi adunate 1,8 trilioane de bucati de deseuri plastic.

Mai multe despre sistem puteti citi  AICI.

3. Cosmetice dezbracate

Cosmeticele dezbracate sunt cosmetice fara ambalajul din plastic. Se produc de regula sub forma de bare cu miros parfumat.

Consumatorii spun ca sunt chiar mai bune decat alte bunuri impachetate/ambalate iar cele de la Lush Cosmetics sunt intr-adevar foarte atragatoare vizual.

4. The Seabin Project/Proiectul Cosul de Gunoi Marin

Proiectul a luat nastere prin intermediul unui inventator care lucra in productia de plastic. Cand a realizat cat de rispitor si inutil este ceea ce el producea, a ales alta cale profesionala.

In prezent, exista aceste cosuri de gunoi marine care colecteaza gunoiul de oriunde sunt amplasate, chiar si uleiuri si combustibil.

5. Tacamuri comestibile

Tacamurile de unica folosinta sunt foarte des folosite in prezent mai ales ca o mare parte din populatie mananca in restaurante tip fast food ceea ce duce la o cantitate foarte mare de deseuri din plastic.

Bakeys a inventat cutite, furculite si linguri pe care le poti manca. Produsele se fabrica cu diverse arome, imbunatatind gustul mancarii. Astfel, tacamurile ajung in stomacul nostru si nu in oceane. Acestea sunt realizate dintr-un aluat format din sorg, orez si faina de grau, framantat cu apa fierbinte. Produsele sunt coapte, apoi, in forme ceramice.

6. Pastila din pasta de dinti

Nu ne putem imagina ca vom inceta sa folosim tubul de pasta de dinti, insa o companie inovatoare ne dovedeste contrariul. Inlocuind pasta de dinti cu o pastila, se evita crearea de deseuri, in conditiile in care 1 milion de tuburi de pasta de dinti sunt aruncate in fiecare an.

7. Inelele suport petru 6 cutii de bere

Saltwater Brewery a inventat inelele de suport  comestibile pentru cutiile de bere vandute in pachet de 6. Acestea sunt comestibile doar pentru mamiferele marine.

eco_six_pack_rings

Foto credit www.pexels.com