Oamenii de stiinta au gasit o bacterie care mananca poluanti si produce electricitate

Bacterii-mananca-poluarea-genereaza-electricitate

Aceste microorganisme au fost gasite in Lacul Geyser Basin si pot converti poluarea, generand energie in timpul procesului.

In Parcul Nationol Yellowstone se afla lacul Heart Leake Geyser Basin. In aceasta zona exista izvoare de apa fierbinte cu temperaturi intre 37 si 90 de grade celsius unde se gasesc bacterii ce mananca poluarea si respira electricitate.

Acum, Abdelrhman Mohamed de la Washington State University’s (WSU)  impreuna cu alti colegi au reusit sa prinda aceste microorganisme direct de la sursa pentru a le studia.

„Este prima data cand aceste bacterii au putut fi colectate din medii atat de extreme precum un izvor fierbinte si alcalin” a declarat Mohamed.

Cercetarea lui Mohamed indica ca acesti microbi ar putea detine secretul rezolvarii problemelor de poluare si a necesarului de energie.

Microorganismele pot sa manance poluarea, la propriu. Ele transforma poluantii toxici in substante mai putin daunatoare, proces in timpul caruia genereaza electricitate.

„Pe masura ce isi transfera electronii in metale si alte suprafete solide, pot produce energie electrica ce pote fi folosita ca sursa de alimentare pentru consumatorii ce necesita un nivel scazut de energie” a spus Haluk Beyenal, Paul Hohenschuh.

Pentru a colecta bacteriile, Mohamed a fost nevoit sa inventeze un potentiostat portabil si rezistent la temperaturi inalte. Un potentiostat este un dispozitiv electronic ce necesita o celula cu 3 electrozi.

Cercetatorii au lasat electrozii in apa timp de 32 de zile, reusind astfel sa prinda bacteria in mod optim in mediul sau natural.

Nu este prima data cand oamenii de stiinta folosesc bacterii pentru a genera electricitate. In alte experimente microorganismele combinate cu apa din canalizare au produs electricitate in timp ce din alte experimente au rezultat microbi care au produs inele de energie.

Ar putea fi aceasta solutia de viitor pentru un mediu mai curat? Ramane ca timpul sa ne ajute sa raspundem acestei intrebari.

Sursa material si foto credit www.interestingengineering.com