Un cuplu a creat o padure plantand 2 milioane de copaci in 20 de ani

Un-cuplu-a-creat-o-padure-plantand-2-milioane-de-copaci-in-20-de-ani

Un cuplu a ajutat „plamanii” planetei sa respire aer proaspat tranformand un teren arid intr-o padure sanatoasa. Fotojurnalistul Sebastiao Ribeiro Salgado si sotia sa Lelia au decis sa replanteze padurea dupa ce au vazut cu aceasta fusese defrisata.

Un cuplu a creat o padure plantand 2 milioane de copaci in 20 de ani-1Acum, dupa 20 de ani de la start, peste 700 de hectare de teren reprezinta padurea Salgado, o arie cu vegetatie bogata exact ca in copilaria lui Salgrado.

Un cuplu a creat o padure plantand 2 milioane de copaci in 20 de ani-3

Un cuplu a creat o padure plantand 2 milioane de copaci in 20 de ani-2Jurnalistul a revenit in locul de bastina, Brazilia, pentru a prelua ferma familiei din zona Minas Gerais acum 30 de ani dupa ce a realizat documentarul despre genocidul din Rwanda. Padurea din copilarie despre care isi aducea aminte a fost redusa atat de mult incat existau copaci doar pe 0,5% din teren. „Pamantul era la fel de bolnav ca mine – totul era distrus” a declarat pentru The Guardian. Restaurarea padurii la forma sa de glorie a fost o munca colosala. In 1998 cuplul Salgado a infiintat Institutul Terra – o organizatie dedicata dezvoltarii sustenabile a Vaii Raului Doce.

In prezent, zona are statutul de Rezervatie Naturala Privata si adaposteste 172 de specii de pasari, 33 de varietati de mamifere si 15 tipuri de reptile si amfibieni.

Sursa www.metro.co.uk