Tokyo 2020 Medal Project: – Pentru un viitor inovator pentru toti

Tokyo-2020-Medal-Project

Comitetul din Tokyo pentru orgnizarea Jocurilor Olimpice si Paralimpice desfasoara un proiect dedicat crearii medaliilor ce vor fi inmanate in cadrul Jocurilor Olimpice si Paralimpice din 2020, fabricandu-le din electronice de larg consum precum telefoane mobile, laptopuri etc.

Prin acest proiect vor fi create aproximativ 5000 de medalii din aur, argint si bronz. Colectarea este disponibila doar in Japonia.

Obiectivul consta in a folosi material reciclabil 100%, o premiera in cadrul jocurilor Olimpice si Paralimpice.

Acest proiect va fi un exercitiu bun de participare, in fabricarea medaliilor, a cetatenilor din toata Japonia. Se doreste o rata de reciclare de 100% in rafinarea aurului, respectand mediul, folosind fier vechi si expertiza tehnologica japoneza. Ideea de a folosi metal reciclat in crearea medaliilor s-a aplicat si in trecut, insa planul pentru Jocurile Olimpice si Paralimpice din 2020 este primul din istorie care implica cetatenii in colectarea electronicelor cu scopul de a le folosi pentru medalii.

Comitetul din Tokyo pentru oragnizarea Jocurilor Olimpice si Paralimpice din 2020 lucreaza actualmente, in cadrul acestui proiect, cu Centru de Salubritate din Japonia, cu Ministerul pentru Mediu si Guvernul Metropolitan din Tokyo, pentru a crea o societate sustenabila si pentru a asigura o mostenire pozitiva a Jocurilor Olimpice si Paralimpice.