Stiri pe scurt #1

Pentru ca vrem sa fiti la curent cu toate stirile legate de protectia mediului, pornim rubrica Stiri pe scurt – locul unde puteti citi o selectie de noutati la nivel national dar si global despre ecologie si protectia mediului – evenimente, anchete, analize, legislatii, reportaje si solutii de mediu pe care le salutam si sustinem.

 

„Schimbarile climatice reprezinta esecul cel mai mare si de cea mai mare amploare de pana acum.”

Dl Nicholas Stern, Sef al Serviciului Economic al Guvernului Britanic si fost economist sef al Bancii Mondiale

 

♻  AFM prelungeste sesiunea pentru Programul privind instalarea de sisteme fotovoltaice

Scopul programului il reprezinta cresterea eficientei energetice, imbunatirea calitatii aerului si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera prin producerea de energie electrica din surse regenerabile la locuintele situate la cel puţin 2 km fata de reteaua nationala de distributie a energiei electrice si prin reducerea utilizării combustibililor conventionali.

♻ Program de granturi pentru proiecte din domeniul mediului

Programul de granturi vine in completarea proiectului Cu apele curate”, implementat de Asociația MaiMultVerde si Lidl Romania si se adreseaza organizatiilor non-guvernamentale din Romania care au cel puțin un an de experienta in implementarea proiectelor din domeniul mentionat mai sus, asociatiilor de proprietari, grupurilor de initiativa si unitatilor de invatamant.

♻ Romania are, la Bacau, prima pictura murala care purifica aerul.

La Bacau a fost inaugurata prima pictura murala care purifica aerul, din Romania. Lucrarea se intinde pe o suprafata de aproximativ 250 de metri patrati si are capacitatea de a filtra aerul asemenea unei paduri de aceleasi dimensiuni. La fiecare 12 ore, indeparteaza poluantii emisi de aproximativ 50 de automobile pe benzina euro 6.

♻ Campania „Nu arunca chistoace” face Romania mai curata

10.226 de persoane urmaresc acum pagina de Facebook „Nu arunca chistoace”, iar mesajul a ajuns la ele fie prin actiunile facute de doi prieteni cu spirit civic, fie prin implicarea altor parteneri. Pe langa proprietarii de terase de la mare si de localuri, la munte, s-au alăturat campaniei si companii precum Fan Courier (care a lipit mesajele pe 2.000 de masini), British American Tobacco România (care a suportat costurile de productie si imprimare a 6.000 de scrumiere de buzunar), Altec Logistic, Cartrans, XPO Logistics, Dr. Reddy’s, FaceFood Romania si altii.

♻ Germania va interzice glifosatul pana în 2023!

Guvernul german a declarat ca va reduce sistematic utilizarea erbicidelor care contin glifosat incepand cu 2020. Ingrijorarile legate de siguranta sa au aparut cand o agentie a Organizatiei Mondiale a Sanatatii a concluzionat in 2015 ca probabil provoacă cancer.

♻ Strategia de mediu a Romaniei in dezbatere la Pria Environment Conference

Ne-am bucurat sa fim prezenti pe 25.09.2019 la conferinta Pria Environment – una dintre cele mai importante platforme de dezbateri intre companii, autoritati, ONG-uri si societatea civila, alaturi de reprezentanti ai autoritatilor, ai colectorilor si marilor jucatori din zona de retail.

♻ 90% dintre romani considera ca schimbarile climatice sunt reale

Potrivit celui mai recent studiu realizat de IRES pentru UNSAR in septembrie 2019, peste 90% dintre romani considera ca schimbarile climatice sunt reale. Dintre participantii la studiu care au declarat ca schimbarile climatice sunt reale, 46% considera ca acestea reprezinta o problema extrem de serioasa.

Pentru orice neclaritate privind problemele de mediu (sfaturi, sugestii), va rugam sa ne contactati +40 7HAIMEDIU sau contact@solutiidemediu.ro. Ne dorim sa va venim in ajutor, adaugand valoare business-ului dumneavoastra!