Auditul de mediu – cand trebuie facut si la ce ajuta?

Auditul-de-mediu–cand-trebuie-facut-si-la-ce-ajuta

Nu exista un termen sau o obligatie legala pentru auditul de mediu, dar el este recomandat tuturor companiilor care doresc sa isi eficientizeze fluxurile si costurile. Un audit nu trebuie facut intr-o anumita faza de dezvoltare a unei afaceri sau atunci cand cand deschideti o anumita locatie , este recomandat ca acesta sa fie  efectuat la fiecare 1 pana la 5 ani.

Auditul de mediu nu trebuie confundat cu certificarea ISO, asa cum certificarea ISO nu este un audit al riscurilor si impactului activitatii asupra mediului. Acestea nu ar trebui confundate si nicidecum inlocuite fiecare avand rolul lui.

De ce se face auditul de mediu?

  • identificarea tuturor tipurilor de deseuri generate si a solutiilor de  reducere a costurilor cu gestiunea acestora
  • identificarea raportarilor specifice ce trebuie intocmite catre Agentia pentru Protectia Mediului si verificarea conformitatii acestora
  • identificarea necesitatii obtinerii actelor de reglementare
  • identificarea obligatiilor de raportare catre Administratia Fondului pentru Mediu si a metodelor optime de calcul a acestora cat si de realizare a tintelor de reciclare

Imbunatatirea sistemului de management de mediu aduce beneficii vizibile direct in profitul companiei si folosirea resurselor in mod eficient aduce o reducere de costuri senificativa.

Plecand de la aceste 2 aspecte majore si cunoscand faptul ca din ce in ce mai multe companii sunt amendate din cauza nerespectarii cerintelor legislative sau aplicarii defectuoase a acestora, auditul de mediu este solutia cea mai buna la care pot apela toate companiile intrucat identifica toate riscurile si propune solutiile ce trebuie implementate.

Daca o companie nu respecta standardele impuse de lege, acesteia ii pot fi imputate sume considerabile ca amenzi, dar ii si poate fi retrasa autorizatia de functionare.

Pe site aveti documentele necesare unui audit de mediu  (https://www.solutiidemediu.ro/audit-de-mediu/) si detalii despre beneficiile verificarii periodice de catre un specialist.

Angajarea unor consultanti de mediu care sa poata efectua evaluari specializate pentru a reduce impactul asupra mediului este mai mult decat o necesitate. Un auditor de mediu poate examina activitatile desfasurate de diferiti agenti economici care apartin unor industrii cu potential poluant mai mult sau mai putin ridicat, oferind solutii adaptate de amenajare a aplasamentului si de raportare.

Certificarea pe care o detinem pentru sistemul de management conform EN ISO 14001:2015 si EN ISO 9001:2015, de catre TÜV Austria Cert GMBH reprezinta garantia calitatii serviciilor pe care le oferim alaturi de expertiza extinsa in desfasurarea auditurilor de conformare cu legislatia de mediu in industrie, retail si nu numai.

In ultima perioada din ce in ce mai multe companii apeleaza la un audit de mediu, pentru a se alinia normelor in vigoare si schimbarilor legislative periodice, dar si pentru a fi parte din lupta pentru un mediu inconjurator mai bun. Conformarea aduce satisfactii profesionale si personale tuturor celor implicati.

Asigurati-va ca afacerea dumneavoastra respecta reglementarile de mediu si contacti un specialist Green Environment Support chiar azi –

07HAIMEDIU sau contact@solutiidemediu.ro.

Foto credit www.pixabay.com